WhambamsMojoHickory

Mojje är verkligen i dagsläget vår avel förkroppsligad. När vi slog ihop våra stogrupper och drog upp riktlinjerna för vår framtida var det Everafter Morning Sky, eller Minis som hon kallas, vi först betäckte. Resultatet är alltså Mojje, som är den första avkomman i vår gemensamma avel. Just kombinationen av Bambam och Minis kändes rätt ur alla perspektiv, och visade sig också stämma.

Som individ är han otroligt alert och kvicktänkt, och han har samma typ av kropp och rörelsemönster som sin mamma. För Henrik som rider honom är detta lite annorlunda eftersom han rör sig på ett annat sätt än både Bambam och Skrutten, men det ger honom också en otrolig smidighet och vägvinnande rörelser . Än så länge är han bara en kul kille och lite busig tonåring, men med stor talang. Han har nu gjort sin första tävling och skött sig på ett strålande sätt. Han inte bara genomförde sina klasser med beröm godkänt utan skötte sig hela vägen som en gentleman på kaotiska framridningsbanor och i trånga stall.

Detta ger oss stora förhoppningar om honom som avelshingst, eftersom förmågan att hantera sina hormoner och konstiga situationer är en mycket viktig aspekt för oss, men det får komma senare. Just nu gläds vi åt hans tävlingsdebut och hur mycket han verkade gilla situationen.

Mojje är till salu.

 

Whambam Thank U Mam

 

 

Född 2001 och har en gedigen tävlingskärriär bakom sig, med sin ständige följeslagare Henrik Fitinghoff.

 

WhambamsMojoHickory

 

 

Född 2012 och fortfarande i början på sin ridkarriär. Han kommer att tillsammans med Bam Bam stå till förfogande för betäckningar framöver, och med sin stamtavla och förhoppningsvis även sina egna prestationer, bli en tillgång i svensk quarteravel.

Copyright © All Rights Reserved